NYFIKEN PÅ: Nasim från Ms Bean

FÖRST UT I VÅR “NYFIKEN PÅ”- SERIE – OM (FRÄMST) TJEJER SOM STARTAT EGET – ÄR EN INTERVJU MED NASIM SOM DRIVER MS BEAN, EN SPECIALBUTIK FÖR KAFFE, TÉ OCH CHOKLAD PÅ NORDENSKIÖLDSGATAN 7A I GÖTEBORG.

10700686_1559889284225861_4816279420356833204_o

VAD ÄR DET FÖR SLAGS VERKSAMHET DU DRIVER?

-Ms Bean är en liten mysig kaffe-, té- och chokladbutik i hjärtat av Linné. Hit kommer man om man vill ha specialkaffe, finchoklad och ekologiskt té. I den mån det går försöker jag ta in Eko- och Rättvisecertifierade produkter eller väldigt naturliga produkter. Man kan även köpa ekologiskt take away-kaffe med mjölkalternativ både för den som är allergisk eller vegan.

NÄR STARTADE DU BUTIKEN?

-Företaget har funnits sedan November 2014.

VAD VAR DET SOM GJORDE ATT DU STARTADE EGET FÖRETAG OCH JUST DENNA VERKSAMHET?

-Jag hade haft en fast anställning i tio år och kände ett stort behov av omväxling. Valet att starta en kaffe- och tehandel föll sig naturligt då handbryggning av kaffe är en stor passion. Jag är väldigt spontan som person så när jag hittade en så fin lokal slog jag till direkt.

DRIVER DU FÖRETAGET HELT SJÄLV?

-Ms Bean ägs och drivs av enbart mig. Jag har inga anställda vilket gett mig möjligheten att skapa riktigt fina relationer till mina kunder.

HAR DU INSPIRERATS TILL ATT STARTA EGET FÖRETAG AV NÅGON ANNAN?

-Ja, en vän flyttade hem från NYC efter 10 år. Hon är väldigt driven och har haft eget förut. Hon inspirerade mig till att våga och satsa.

ÄR DET DITT FÖRSTA FÖRETAG?

-Ms Bean är mitt första företag och har definitivt kickat igång min tankeverksamhet. Jag har även startat en import- och exportverksamhet med en vän.

SKULLE DU VILJA UTÖKA ELLER ÄNDRA KONCEPTET PÅ NÅGOT SÄTT NU NÄR DU HAR VARIT IGÅNG ETT TAG?

-Målet är att utveckla verksamheten till en större butik och fik samt erbjuda ekologisk frukost och brunch.

HUR BLEV DU INTRESSERAD AV KAFFE/TÉ/CHOKLAD?

-Jag fick en Aeropress (en typ av kaffebryggare som pressar kaffe rakt ner I koppen, reds. anm.) och 250 gram specialkaffe av en vän för ett par år sedan. Därifrån började mitt intresse för handbryggning att växa och jag började experimentera med V60, Chemex och Sifon (olika typer av kaffebryggare, reds. anm.). När jag först startade verksamheten hade jag tänkt att det skulle bli en kaffebar men med tiden så började jag få upp ögonen för té och choklad. Väldigt mycket har jag lärt mig av mina fina kunder.

12745771_1692493284298793_5099774598316711654_n

VILKA/VILKEN ÄR DIN(A) EGNA FAVORITER I DITT SORTIMENT? DET KAN VARA SMAKER, PRODUKTER ELLER BÅDE OCK…

-Mina favoriter i butiken är magiska citron/marängtryfflar från Mathez och Bourbon Jungle kaffe – mörkrostade kaffebönor från Johan & Nyström pressade i en Aeropress. Mitt favoritté Strawberry & Camomile från danska NUTE.

VAD KAN DU MER REKOMMENDERA, DET KAN VARA VAD SOM HELST!

-Min favoritfilm är Eternal sunshine of the spotless mind av Michel Gondry. Favoritljudbok är Solaris av Stanislaw Lem. En blogg jag följer är Styrkelabbet. www.styrkelabbet.se Min bästa utsiktsplats i Göteborg: Götaälvbron – underskattad utsikt över vår fantastiska stad.

FAKTA:
MS BEAN
www.msbean.se
INSTAGRAM: msbean031
FACEBOOK: www.facebook.se/msbean031

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Food, Gothenburg, Inspiration, Nyfiken på. Bookmark the permalink.