Anive for the minors

Anive for the minors startade sommaren 2011 av mig, Gabriella Lundblad, som strax innan fått två barn på relativt kort tid. Jag uppfyllde en urgammal dröm om att starta något eget, att bestämma själv! Jag hade tidigare startat och drivit en butik med “spjutspetsdesign” – Scout, men det uppfyllde inte det viktigaste, nämligen att designa kläder – att skissa, fantisera, känna på tyger, kombinera färger, mönster…
WEB-Gabriella-Anive mindre
Jag får ofta frågan om jag alltid har vetat att jag skulle bli designer – svar nej, jag visste inte ens att det fanns ett sådant jobb.
Jobb under tidigt 80-tal var t ex sjuksköterska, läkare, “hålla på med ekonomi”, hårfrisörska, advokat, polis, butiksbiträde – inte att sitta och rita kläder.
Eftersom jag var extremt blyg när jag var yngre satt jag mest hemma (med mina transparenta plastglasögon som täckte halva ansiktet och vars tjocka glas var svagt gultonat efter ett sommarjobb då jag hjälpte min kusin att packa hennapulver i deras källare) och lyssnade på musik, fantiserade om att inte vara en blyg glasögonorm och rita människor med tillhörande kläder. Jag älskade utklädningslådor med avlagda klänningar, doften av mammas porslinsmålningslåda, svartvita svenska filmer som visades som matiné på TV (helst med Sickan Carlsson och Hasse Ekman) och mina franska bulldoggar Maggie och Molly.

När jag gick på gymnasiet, skaffat linser, lite fler kompisar men fortfarande älskade avlagda klänningar från utklädningslådor sade en kompis att “du borde bli designer”, jag kollade upp vad det var ur en tunn reklambroschyr om en designskola i Florens som fanns hos syokonsulenten på skolan, internet fanns ju inte. Där och då beslutade jag mig för att bli modedesigner om jag så skulle flytta till Italien för att bli det! Jag flyttade inte till Italien utan började på Tillskärarakademien, läste konstvetenskap, medie- och kommunikation, mer mönsterkonstruktion, modevetenskap, jobbade i en Gudrun Sjödén-butik (lärde mig massor) och till sist kom jag in på min drömutbildning Beckmans modelinje. Äntligen!

Åter till Anive for the minors. Anive som ord betyder egentligen ingenting. Det är en omvandling av Naive men kan associeras till en förkortning av anniversaire=årsdag= Anive.
Anive for the minors är ett litet svenskt barnklädesmärke som drivs av mig och Johanna som fr o m sommaren 2016 tar hand om utlandsförsäljningen. Vår underbara agent i Sverige – Parklife Agencys Hanna tar hand om alla svenska återförsäljare.
Det vi tycker är viktigt är vänlighet, kvalitet, enkelhet, egna mönster och ekologi. KVALITET FÖR oss INNEBÄR ATT PLAGGEN kommer i första hand dvs HUR OCH AV VEM plagget ÄR TILLVERKAt GÅR FÖRE STORA EKONOMISKA VINNINGAR. (DÄRFÖR KOMMER VI ALDRIG ATT TILLVERKA VÅRA PLAGG I KINA ELLER BANGLADESH för att få stora marginaler – OM INTE ARBETSFÖRHÅLLANDEN OCH MILJÖTÄNK ÄNDRAS RADIKALT).
NÄSTAN ALLA PLAGG ÄR TILLVERKADE AV EKOLOGISKT ODLAD BOMULL FRÅN IZMIR I TURKIET. I SAMMA STAD ÄR DET OLIKA ATELJÉER SOM TRYCKER TYGERNA, SKÄR TILL OCH SYR PLAGGEN. VI HAR VALT ATT GÖRA DE FLESTA TRYCKEN DIGITALT VILKET ÄR DYRARE ÄN SCREENTRYCK MEN GER MÖJLIGHETER ATT T EX ATT KUNNA JOBBA MED AKVARELL OCH BLYERTS, SÅ SKÖNT ATT INTE ALLA MÖNSTER BLIR EN PLATT FORM IBLAND! MAN SLIPPER OCKSÅ FÄRGÄMNEN SOM SPOLAS UT I AVLOPPEN DÅ MAN SKRIVER UT TRYCKEN DIREKT PÅ TYGET SOM I EN VANLIG SKRIVARE.
Anive-plagg finns för nyfödda bebisar och barn upp till 9 år.
Johanna-Gabriella-Anive web

This entry was posted in Design, Fashion Children, Inspiration, Nyfiken på, Work. Bookmark the permalink.